Small Group Personal Training

SensFit is de effectiefste en meest unieke trainingsmethode in Vught en omgeving. Je traint in een kleine groep onder begeleiding van Lex om jouw doelen te behalen. Door het unieke level-systeem kan iedereen ongeacht niveau samen trainen! Het is een verslavende en energieke workout waardoor je meer kracht, flexibiliteit en energie krijgt. De SensFit workouts bestaan voornamelijk uit oefeningen met je eigen lichaamsgewicht, aangevuld door effectieve oefeningen met een extern gewicht zoals een barbell en kettlebell. Omdat het grootste deel van de oefeningen wordt gedaan met je eigen lichaamsgewicht krijg je meer controle over je lichaam en gaat je balans met stappen vooruit. Lex Sens heeft SensFit ontwikkeld doormiddel van zijn jarenlange ervaring in de fitnesswereld en zijn zoektocht naar het “ultieme” training systeem. Hij heeft geëxperimenteerd met allerlei trainingsmethoden waaronder powerlifting, bodybuilding, hardlopen en yoga. Allemaal bieden ze grote voordelen, maar ook nadelen. Sommige methoden maken je snel sterk, anderen weer flexibel of een beter conditie en soms is het systeem voornamelijk bedoeld om je lichaam er beter uit te laten zien. Het probleem is echter dat deze methoden zich specialiseren in meestal één doel dat doorgetrokken wordt tot extremen die niet nuttig zijn voor normale mensen. Enkele voorbeelden:

Powerlifting
Het is heel indrukwekkend als je meer dan 160 kilo van de grond kan tillen, maar in het dagelijks leven is waarschijnlijk een wasmachine het zwaarste object wat je zult tillen en deze wegen gemiddeld tussen de 65 en 80 kilo. Zelfs als je deze in je ééntje kan tillen, dan is het altijd nog steeds slimmer om deze met z’n tweeën te tillen. Kracht is het belangrijkste fitness-element, kracht is het startpunt van elke succesvolle beweging van het menselijk lichaam, maar er zijn meerder elementen nodig voor een fit lichaam.

Bodybuilding
Vraag maar eens om je heen wat voor lichaamstype mensen zouden willen hebben en het antwoord is meestal “atletisch”. De atletische look verschilt hier en daar een beetje per persoon, maar het zeker niet de look die de gemiddelde bodybuilder presenteert.

Hardlopen
Voor de meeste mensen onder ons is een basisconditie meer dan genoeg om de cardiovasculaire conditie op pijl te houden. Je hoeft niet meerdere uren per week kilometers te gaan hardlopen om je fit te voelen, tenzij je het natuurlijk leuk vindt om bijvoorbeeld marathons te lopen.

Yoga
Lange periodes in uitdagende posities zitten of staan kunnen je zeker helpen om flexibeler te worden en te ontstressen. Het doet echter veel minder voor je kracht en conditielevel. Ondanks dat veel van deze trainingsmethoden mooie resultaten bieden, zijn ze voornamelijk interessant voor mensen met een passie voor de desbetreffende sport of levensstijl. Je zou kunnen zeggen dat specialiseren in één methode de slimste weg is om op één gebied heel goed te worden, maar dit is niet interessant voor de meeste mensen onder ons.
Door SensFit krijgt je meer vertrouwen in je lichaam om dingen te doen die je altijd al wilde doen, maar bang was om geblesseerd te raken. Stel je voor dat je mee kan spelen met je (klein)kinderen en ze te allen tijde kan oppakken zonder last van je rug of armen te krijgen. Een aantal SensFitters op leeftijd zijn zelfs sterker en energieker dan hun eigen kinderen die nu rond de 30 zijn. Vroeger was het schuilen als de kleinkinderen binnen kwamen rennen om je rug te beschermen, maar nu tillen ze de kinderen met gemak en een lach van de grond!

Stel je voor dat je bijvoorbeeld tijdens tennis de bal makkelijker en harder over het net slaat en ballen terug kan slaan die vroeger buiten bereik waren, het is allemaal mogelijk wanneer je tijd investeert in SensFit. Je krijg geen last meer van spierpijn na meerdere dagen skiën en komt niet meer onder de indruk van het niveau waar je vroeger moeite mee had. Veel mensen hebben een abonnement op de sportschool, maar na twee weken regelmatig op de loopband of een workout op de machines begint het toch al saai te worden en binnen een korte tijd ga je nog maar sporadisch of helemaal niet meer. Mensen hoef je niet meer uit te leggen dat het goed voor ze is om aan krachttraining of cardio te doen, maar het is vaak zo saai! SensFit maakt korte metten met saaie workouts en staat voor workouts die je elke keer weer uitdagen op jouw niveau en er altijd weer een nieuwe uitdaging om de hoek ligt. Je kunt SensFit zien als een spelletje op de computer waar je naarmate je progressie boekt een hoger level bereikt en nieuwe vaardigheden tot je beschikking krijgt, maar dan in het echte leven! Hiernaast train je in een groep met mensen die allemaal hard werken om hun doelen te bereiken, dit geeft een groepsgevoel waar je meer doorzettingsvermogen door krijgt en dus sneller je doelen bereikt dan als je alléén zou trainen.

Wie wil er nu niet een personal trainer hebben, die je laat zien hoe je jouw doelen kan bereiken en je daar elke week bij ondersteunt, maar er zijn maar weinig goede personal trainers en deze zijn niet beschikbaar voor ieders budget. De oplossing hiervoor is SensFit, aangezien je in een kleine groep ondersteund wordt door een personal trainer die je nog steeds persoonlijke aandacht kan geven en het maar een fractie kost van een 1 op 1 personal training.

Laten we even alles op een rijtje zetten:

  •  SensFit bestaat uit uitdagende workouts op jouw niveau;
  •  SensFit bestaat uit oefeningen die nuttig zijn voor jou;
  •  SensFit is financieel aantrekkelijk;
  •  SensFit geeft extra doorzettingsvermogen door het groepsgevoel.

Enthousiast geworden?

Vraag snel een gratis proefles aan!

Download GRATIS het E-boek van lex sens